IMG_9265.jpg
IMG_9334.JPG
IMG_6740.JPG
koulutusvienti3.jpg

Liikuttavaa Oy:n Ulla on vienyt oman kouluttajauransa aikana tietoa Suomen uudesta opetussuunnitelmasta sekä tulevaisuuden taitoja edistävistä ohjelmista kansainvälisen ohjelman pääkouluttajan ja koulutuskoordinaattorin roolissa useaan eri maahan.

Hän on ollut muun muassa Qatarin Dohan Kansainvälisessä koulussa, jossa oli edustettuna 43 eri kansallisuutta.

Puolan Varsovassa (v. 2018), Viron Pärnuussa, Tartossa sekä Laulasmaalla (v. 2018) sekä Espanjan Fuengirolassa (v. 2016) Ulla on kouluttanut opetusalan väkeä ja kouluhallinnon edustajia.

Yhteistyötä on kertynyt myös Norjan, Tanskan ja Ruotsin kanssa esim. liikuntaseuravalmentajien koulutuskokonaisuuden suunnittelussa.

 

Ulla koulutti  myös Irakin Erbilin Little Kurdistaniin perustetussa uudessa kouluhankkeessa

 opetushenkilöstöä ja edisti samalla Suomen uuden opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisalueiden ja tulevaisuuden taitojen sisältöä mahdollistumaan myös Irakin kouluissa opetettavissa aineissa.  

 

Yksi esimerkki Irakin Erbilin koulutuksesta v. 2017:

”Erbil on maailman vanhimpia asuttuja kaupunkeja, jossa suurin osa asukkaista ovat kurdistaaneja. Isiksen valloittama Mosulin kaupunki sijaitsee noin 80 kilometrin päästä kaupungista. 

Viettämäni viikko kaupungissa koulun työntekijöitten ja oppilaitten kanssa antoi hyvän mahdollisuuden tutustua Irakin moninaiseen kulttuuriin, elinolosuhteisiin sekä myös opetusjärjestelmään sekä opetusmenetelmiin.

Yleinen ilmapiiri kaupungilla oli rauhallinen. Sota, terrorismin uhka ja kotien epävarmuus erityisesti lasten tulevaisuudesta on kuitenkin asia, joka koskettaa ja näkyy perheitten arjessa.

Koulun lapset tarvitsevat turvallisia aikuisia tunteitten käsittelyyn, kommunikointiin, oppimisen edellytysten luomiseen sekä myös leikkimiseen. Turvallinen ilmapiiri, kaverisuhteet sekä sinnikkyyden lisääminen, erityisesti turvattomissa olosuhteissa eläville lapsille ovat tärkeimmät oppimisen edellytykset. 

Sain koulutuksesta positiiviset palautteet. Erityisesti palautteissa korostui osallistujien henkilökohtaiset kokemukset työmenetelmistä ja työtavoista sekä niiden käytännön toimivuudesta. Yhteistyömme jatkuu uusien opettajien kouluttamisella ja vanhempien kanssa tehtävän yhteistyön huomioimisella. 

Itse tunsin syvää kiitollisuutta olla pienen hetken suomalaisen koulutuksen ”koulutusviejänä”. Oma opettajan urani,  humaani arvopohja ja koulutuksessa käyttämäni oppimista sekä hyvinvointia edistävät työmenetelmä on suunniteltu ja kehitetty niin pitkälle, että sen toteuttaminen missä tahansa ympäristössä, olosuhteissa ja kulttuureissa on mahdollista.”

Kysy tarjous!

IMG_9342.jpg
koulutusvienti1.jpg
koulutusvienti2.jpg